Prosecco Risotto met Coquilles en Rucola

Prosecco Risotto met Coquilles en Rucola              Risotto Capesante

Ingrediënten (voor 6 personen):
risottorijst Carnaroli of Arborio (90 gram p.p.)
5 sjalotjes (fijngesneden)
12 coquilles

3 dl Prosecco DOCG
rucola
2 dl room
1 – 1,5 liter visbouillon
Extra vergine olijfolie
peterselie
1 citroen

Bereiden:
1) Op een laag vuur de sjalotjes in de olijfolie langzaam goudbruin laten worden. Voeg dan de grof gehakte rucola toe, vermeng en bak gedurende 2 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Zet dan weer op het vuur totdat de saus is ingedikt. Haal van het vuur en warm houden.

2) Breng de visbouillon aan de kook, voeg de Coquilles toe aan de kokende bouillon, verwijder de pan van het vuur en haal de Coquilles na 10 minuten uit de bouillon, in reepjes snijden en warm houden.

3) In een grote pan de resterende sjalotjes in olijfolie op laag vuur laag vuur mooi goudbruin laten worden, vuur hoger en voeg de rijst toe, onder voortdurend roeren met een houten pollepel om aanbranden te voorkomen, na een paar minuten de Prosecco aan het rijstmengsel toevoegen totdat de Prosecco is verdampt. Vervolgens het vuur lager en in ongeveer 16-18 minuten (kooktijd Carnaroli of Arborio), beetje bij beetje de visbouillon toevoegen, niet roeren met de pollepel maar af en toe het mengsel van het vuur met een ronddraaiende beweging laten walsen in de pan.

4) Als de rijst gaar en smeuïg is de pan van het vuur en de saus van Coquilles en rucola met een houten pollepel door de rijst roeren, voeg een beetje citroenrasp toe en laat 2 minuten rusten alvorens te serveren. Verdeel over de borden, een beetje fijngehakte peterselie erover strooien en serveren.

Buon appetito!

Facebooktwittermail