Sara & Sara

Passie voor Passito Wijnen

Het wijnhuis Sara & Sara is opgericht door Giuliano Sara en ligt in de oosterlijke heuvels, de Colli 
Orientali in het hart van de regio Friuli, een gebied dat rijk is aan rivieren en beekjes, bossen en heuvels. Het terrein bestaat uit mergel, plaatselijk bekend als "Ponka" en leemachtige zandsteen, ideaal voor wijnbouw. Door de heuvels beschut tegen de koude noordenwinden, biedt deze plek het perfecte microklimaat voor de ontwikkeling van de muffa nobile (edele rotting) essentieel voor elegante passito wijnen zoals Picolit, Crei en Verduzzo Friulano.

 

Sara & Sara is een kleinschalig familiebedrijf dat veel waarde hecht aan kwaliteit.
 Technische ingrepen worden daarom bewust tot een minimum beperkt en de voorkeur wordt gegeven aan historische technieken. Het beperken van technologie en herontdekking van "verouderde" 
productietechnieken, zoals het gedeeltelijke drogen van de druiven en het niet filteren van de wijn, heeft tot doel de waarde van de unieke, regionale zoete wijn te verhogen en zo de authenticiteit ervan te waarborgen.

Lees hier meer over de passie van Alessandro Sara voor passito wijn.

Facebooktwittermail