Ronco dei Pini

Ware Smaaksensaties

De topwijnen van het wijnhuis Ronco dei Pini uit de Collio zone van Friuli Venezia Giulia zijn ware smaaksensaties. Het wijnhuis Ronco dei Pini van de Novello familie dankt haar naam aan het eeuwenoude dennenbos op de heuveltop.

Na jarenlang gefascineerd te zijn door de kwaliteit van de wijnen en de schoonheid van het Collio heuvellandschap van Friuli kocht Angelo Novello ongeveer veertig jaar geleden het landgoed van de graven Rieppi van Prepotto. Het 14 hectaren tellende wijnlandgoed is schitterend gelegen in Prepotto, op de door mergel en zandsteen kalkhoudende grond van de oostelijke heuvels van Friuli, vlakbij de grens met Slovenië en Collio Goriziano.

Met het toetreden van de zonen van Vito Novello in 1997 heeft de lange familietraditie en expertise van de Novello familie een hoge vlucht genomen. Het heeft geleid tot grote waardering van wijnliefhebbers en nationale en internationale erkenning. De broers Claudio en Giuseppe Novello houden persoonlijk toezicht op het functioneren van het familiebedrijf, bijgestaan door de vinologen De Noni en Stramare.

De weergaloze kwaliteit van de wijnen, geproduceerd van zorgvuldig geselecteerde en met de hand geoogste druiven, is de ultieme beloning voor de passie, visie en inzet van dit dynamische, flexibele duo.

Facebooktwittermail