Le Favole

Sprookjes Bestaan!

Een zilt zeebriesje verwelkomt je wanneer je Le Favole "Sprookjes" betreedt. Het landschap roept herinneringen, indrukken en emoties op aan vervlogen tijden en de diepe wortels van de Cadorin familie. Een geschiedenis, rijk aan onbegrensde passie voor wijn en het magische land van waaruit alles is ontstaan. Hier maakten 2 broers, Angelo en Evio samen met hun echtgenotes Laura en Wilma, op 60 hectaren hun droom waar. En droom gehuld in de intense geur van Bosco Bando te Carlino en de frisse en delicate aroma’s van de heuvels van Terra Rossa in Caneva.

Zorgvuldig geselecteerde wijngaarden met een lage opbrengst per hectare, geven leven aan een verzameling wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijnen van Le Favole worden geproduceerd met geduld en passionele toewijding. Ze weerspiegelen in feite de essentie van een karakteristiek gedeelte van de regio Friuli Venezia Giulia, met aan de ene kant het grillige Carso gebergte en aan de andere kant de zee. De combinatie van unieke geuren en exclusieve bodemkenmerken schept ideale condities voor een magische ontmoeting van sensaties en diepe emoties, waarin je jezelf kunt verliezen.

Absolute kwaliteit is het streven van de Caldorin familie. De juiste keuze van de wijnstokken voor het terroir, handmatige oogst en vinificatietechnieken waarin traditie gecombineerd wordt met nieuwe technologie geeft verfijnde, intense geurende witte wijnen en volle rode wijnen met een mooi structuur, waarin je het beste proeft wat de natuur te bieden heeft.

Facebooktwittermail