Wine Producers

Gedreven focus op Kwaliteit in plaats van Kwantiteit

S&S Sauvignon

Sauvignon-druiven

De essentie van de druif staat voorop bij de ambachtelijke, vaak kleine familiebedrijven. Domeinen die perfect weten waar ze mee bezig zijn en onnoemlijk veel respect tonen voor de natuur en tradities.

Wijn wordt bovenal in de wijngaard gemaakt en is afhankelijk van de samenstelling van de bodem, de omgeving, het klimaat en de manier waarop de producent het land bewerkt. Lage rendementen en minimale interventie in de wijngaarden zijn doorgaans het uitgangspunt. Ook in de kelder wordt deze filosofie doorgetrokken door de producenten. De moderne technologie mag alleen ondersteunend werken, zonder de wijn zelf te beïnvloeden.

Het resultaat is zuivere wijnen met elegantie en finesse, wijnen die iets te vertellen hebben, waar een verhaal achter schuilt en die bij elke slok, meer en meer boeien, wijnen om te koesteren. Een wijn moet een eigen, herkenbaar karakter hebben en terroir is daarbij het magische woord!

During her trips to the wine regions of Friuli Venezia Giulia in Italy, Jacqueline Krielaart, owner of Sapora Concept hand-selected the wines and extravergine olive oil herself. She knows the wine producers personally and each of them owns a signature style, technique and winemaking style. Each facet often being handed down from the generation before and each creating wines worthy of the unique Sapora Concept collection of Italian wine and extravergine olive oil.

Facebooktwittermail