Orecchiette con Broccoli

Orecchiette met Broccoliorecchiete con broccoli

Een snelle, vegetarische en super lekkere pasta!

Ingrediënten:
• 800 g broccoli, in roosjes
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
• 300 g orecchiette
• opdienen met vers geraspte Parmigiano Reggiano

Bereiden:
Kook de pasta in ongeveer 10 minuten al dente, samen met de roosjes broccoli in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken. 

Verhit ondertussen op laag vuur de olijfolie in een pan, doe de gehalveerde knoflook (waar je het groene hartje uit hebt gehaald) en de fijngehakte chilipeper erbij. Laat de knoflook langzaam goudbruin worden en haal het dan uit de olie, voeg de beetgare pasta en roosjes broccoli toe en roer alles door elkaar.

 Bestrooi met vers geraspte Parmigiano Reggiano.

Facebooktwittermail