Italiaanse Hartelijkheid en Gastvrijheid

Lunch met Schioppettino en Verduzzo Friulano

RSG famiglia

Om ons assortiment rode wijn uit te breiden gingen we op werkbezoek bij onze vrienden van het wijnhuis Ronchi San Giuseppe. Dat is altijd bijzonder en ook hier geeft de typische Italiaanse hartelijkheid en gastvrijheid, je het gevoel gelijk opgenomen te worden in de familie.

Gastvrij werd er verondersteld dat we wat mee wilde eten voor de lunch. Niets bijzonders hoor, gewoon een simpele pastasciutta werd ons verzekerd. Zo’n vriendelijke uitnodiging wilde we natuurlijk niet afslaan. Dus na het "zakelijke" gedeelte verplaatsten we ons naar de "bedrijfskantine", een sfeervolle rustieke ruimte waar aan een grote tafel de hele familie gezamenlijk met de medewerkers ieder dag lunchen. Bij binnenkomst riep opa luidkeels; "Come va giovane?" Hoe gaat het jongelui toen we bij hem en oma aanschoven aan tafel en we werden op die manier meteen onderdeel van de conversatie.

Menu del Giorno

We kregen inderdaad een heerlijk bordje pasta met tomatensaus voorgeschoteld en daarbij een mooi glas Schioppettino, natuurlijk uit eigen kelder. Jullie willen toch zeker ook nog een stukje Bollito, werd er meer gezegd dan gevraagd. Ook daar zeiden we natuurlijk volmondig ja tegen en uit de aangrenzende keuken kwamen de dampende borden met heerlijk in groente en kruiden mals gesmoorde stukjes scharrelkip al op. Schalen met verse groente en salade werden op tafel gezet en Fulvio, de wijnproducent zei een beetje verontschuldigend maar ook teleurgesteld; "jammer dat er vandaag geen polenta is" en nam een stukje huisgebakken brood (brood is een onderdeel dat nooit ontbreekt bij de maaltijd in Italië). Vervolgens werd er nog een versgebakken vruchtentaart met daarbij een lekker glas dessertwijn Verduzzo Friulano geserveerd met als afsluiting een geurig kopje espresso.

Hoezo, niks bijzonders!

Gepassioneerde gesprekken aan tafel in ontspannen familiare sfeer en genietend van een huisgemaakte 3-gangen maaltijd. Hoezo, niks bijzonders? Nee, voor hun niet, maar voor mij wel. Dat is nog eens wat anders dan snel een broodje kaas tussen de middag!

Facebooktwittermail