Aardappelsalade

1 kg aardappels, vastkokers
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel olijfolie extra vergine Macké van Parovel
sap van een citroen
4 bosuitjes, fijngesneden
8 kleine augurkjes, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
1 bosje platte peterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse dragon, gescheurd

Kook de aardappels 15 min in water met zout, giet af. Bewaar 2 eetlepels van het kookvocht. Klop in een ruime kom kookvocht, mayonaise, mosterd, extra vergine olijfolie en citroensap door elkaar. Snij de aardappels als ze nog warm zijn in plakjes en vermeng gelijk het mengsel. Laten staan tot het is afgekoeld en nog even in de koelkast. Voeg dan de fijngehakte augurkjes toe, de kappertjes, de ragfijn gesneden bosui en peterselie en de gescheurde blaadjes verse dragon. Alles goed door elkaar mengen en de aardappelsalade gekoeld bewaren.

wijnadvies: Visavì Bianco Barde – Parovel

Facebooktwittermail